Ett nytt inlägg

long time since last....

Hänt en hel del. både positivt och negativt. men främst positivt. och jag tror nog att ibland behövs svårigheter och svackor i livet för att få kämpaanda och bli mer taggad. Problem är ju till att lösa eller hur?


I helgen fick jag kontakt med en kille som har ett band som sökte keyboardist. så jag skicka ett mail, bytte msn och snacka lite... det låg ju ovanligt nära oxå, dvs utanför påarp, deras replokal så i måndags åkte jag dit o spela med dem. 9 låtar. Gick över förväntan faktiskt.. mellan två av låtarna startar följande konversation:


Sångare: Gillar du att spela med oss då?
Marre: Ja självklart!
Sångare: Så bra.. Hoppas vi sätter låtarna tills imorgon!
Marre: Jasså. Vad händer då?
Sångare: Då har vi vår första spelning. Du ska va med.
Marre: OMG!


Sen så tänkte jag inte så mycket mer på det.Tisdagen kom och vi körde igenom låtarna 1-2 gånger och det gick faktiskt över förväntan. Men halvtimmen innan giget kom allt.Var jävligt nervös kan jag säga. Men sen när vi skulle gå upp på scenen och lokalen var fylld så släppte allt... jag visste ju att jag kunde mitt.. det enda som jag var rädd för var att missa upplägget av låtarna, dvs. när det skulle va solo och sådant. Men får säga att alla fem var nog jävligt nöjda med första giget. Dock var bara gitarristen och bassisten med tillfälligt så nu söker vi två ersättare.... Bandet har inget namn direkt ännu utan det ska oxå bestämmas inom kort.

Även om det långt ifrån är första gången som jag stått på scen och spelat med andra, (faktiskt gjort det mot betalning oxå en vecka på ett kryssningsfartyg mellan stockholm-mariehamn,) så känns det ändå som en dröm gått i uppfyllelse och att man kommit ett steg närmre sina musikaliska mål i livet. Känslan av att stå på scen och framföra musikaliska verk tillsammans med andra för en publik är en obeskrivlig känsla.


Enda "negativa" med spelningen o repetitionerna och bilda-band-planerna är väll att jag äntligen fått ork o lust att köpa nytt instrument. En synth. Har bara haft keyboards. (skillnad är att keyboards har inbyggda högtalare och många kompljud, dvs kan låta som en hel orkester, medan en synth är mer för prof. bruk och fokuserar mer på ljuden och inte massa komp och annat kraffs). Så imorgon blir det en runda till Kristianstad för att ev. köpa min ögonsten. En silvrig Korg Triton, samma synth som Lasseman i Arvingarna har =) (den silvrige)

See you..

image152


skattkista

I början början samlade jag allt kvarglömt från tillfälliga ragg, one night-stands och one-night sleep overs, i badrumsskåpet. Det tog sedan så stor plats så jag har flyttat förvaringen till en gammal glassburk som numera får kallas skattkistan.
Den fick nyss tillökning av två svarta hårspänne, en femkrona och ett silvrigt hårband.

Ragg: Fan osså.. jag hittar inte mitt hårspänne.
Marre: Har du kollat i min skattkista?
Ragg: Ehh... nej vad är det och vart finns den?
två minuter senare...
Ragg: Asså Marre! du kan ju snart öppna tjejaffär.
Marre: Ååånäää... så illa är det väll inte...
Ragg: Men här finns ju mkt fint. Får jag ta mer än en sak? 
tystnad!