Fest

VIP-Inbjudningar till öppet hus, studentfester, sittningar o midsommarfester haglar in. Senast är en invitation till exklusiv fest hos Sofia D. Ibland vore det en god idé att kunna dela på sig.

Samtal med Eva

Ibland kan det va roligt att samtala med virtuella personer. Dvs, icke levande personer som enbart finns i cyber-världen. Personer som ska häjlpa en med supoort tex. Som trevliga Eva som man hitttar på Scandinavian Airways hemsida sas.se

Jag:  Hej
Eva: Hej på dig
Jag:  Jag har tråkigt
Eva: Nähä nej.
Jag: Jo, jag saknar min flickvän 
Eva: Om du vill kan du fråga mig en ny fråga.
Jag: Vet du vad jag kan göra ikväll? 
Eva: Jag svarar på dina frågor om Check in, Betalning, Bagage och Profil & Inloggning
Jag: Du är lite söt...
Eva: Åh tack, sånt glädjer mig.
Jag: Men du finns inte på riktigt
Eva: Nej det stämmer.
Jag: Nä nu har jag inte tid med dig mer. Ska gå och bomba ett sas-flygplan.
Eva: Jasså. Hejdå
Jag: Hejsvejs.

Helgen

image80
En av de bästa vännerna Jimmy och till höger har vi hallonet Beckisen =P

image79
Är detta en ny lek kanske? Sofia & Fia.

image78
Me and Beckisen.

image77
Another picture of Beckis


Jobb jobb jobb

I helgen skulle jag jobba i Märsta Central. Vilket jag oxå var förberedd på. Men att föreställa sig hur det är att jobba så pass länge, går nog inte. Hade fått informationen i stil med att:
- Ja på lördan är det rätt lugnt, vi ska bara riva lite sen slappa på hotellet, Sen på söndan är det fullt jobb som gäller. Allt ska va klart tills måndag morgon klockan 05.00 för då börjar tågen rulla, men vi blir nog klara fortare

Jaha tänkte man, lördagen blir alltså en baggis. Man hinner vila ut sig till söndagen. Fan så heller. För att börja historien så börjar det på fredagen med Bannhof o förfest tidigare. Grattis Ylva förresten. Hoppas du gillade min, jimmy o rebeckas choklad. Efter Bahnhof, varifrån vi gick "redan" klockan halv två så blev det lite mys innan man somna, för att sedan vakna halv fem av Klas som ringde och sa att nu är det dags. En halvtimme senare sitter jag på väg i bil till Stockholm. Kommer dit vid 10-tiden och vid 11 så är det möte med alla signalare och arbetsledning. Sedan fullt jobb fram till 23.00 och då lite mat och sen till hotellet för att sova till 06.00, Då blir de frukost och sen börjar maratonpasset. Från 07.00 på söndagmorgon till 06.00 på måndagmorgon jobbar jag o står i. runt midnatt på sön/måndag vart man rejält trött och höll på att somna men sne var det som det skiftade. På måndagsmorgonnen var jag piggare än aldrig för. Ända tills jag satte mig i bilen hem. Då somna jag direkt.
Nu är man i ljusdal igen och jobbar. Känns som det enda man gör är att jobba, jobba och jobba. Men som Tommy sa så får man tänka på pengarna och då går det lite lättare.

Räknade lite krasst på mitt helgjobb. 36 timmar helg vilket blir 100% OB skulle ge en timlön på 135x2=270kr/tim vilket blir 270x36=9720. Sen väck med skatt så då hamnar vi på runt en 6.700  Det sitter fint på sparkontot.

Det är mäktigt

En man står i nya slitna lee jeans och en trendig skjorta och nyfixad frisyr, på perrongen i Märsta C, denna soliga lördagförmiddag. Detta kunde vara vem som helst igentligen men det är det inte. Han har en orange varselväst med loggan Banverket på baksidan. En man. Troligtvis med en månadslön långt högre än både du och jag kommer komma upp till. Med ett ordningssinne som heter duga och en mobil som är så ny att den inte finns ute i handeln. Med ett abbonemang, bättre än telia. Mannen behöver bara göra ETT enda kort samtal, och plötsligt är samtlig tågtrafik på sträckan Märsta Stockholm inställd. Klockan är 13.49 och om 11 minuter ska trafiken vara borta. Mannen tittar på sin mobil. Tittar på den stora klockan på perrongen. Tittar på tre andra högt uppsatta män, även dem iklädda varselväst. Mannen får ett samtal på en annan mobil, pratar lite och när klockan blir 14.00 fyller han i något i sin anteckningsbok. Sedan ger tecken att nu är det klart. Jag kan gå hela vägen till Stockholm från Märsta utan att riskera att bli påkörd det minsta lilla. Detta, enbart p.g.a. mannens telefonsamtal. Det är mäktigt.

Sol i Ljusdal

Hela dan har det varit solsken här i Ljusdal i Dalarna. Har varit dålig på att skriva i bloggen på sistone vilket kan betyda att det förekommit väsentligare saker men nu ska det bli ändring. Jobbat som ett as igår och idag och ska jobba lite till strax efter att vi ätit. Detta för att jobba in onsdage, då jag reser hem. Blir skönt att va nere i skåne torsda o freda. På lördag ska jag till stockholm där det är inkoppling i Märsta central. För icke järnvägskunnigt folk så betyder inkoppling ungefär som slut-finnishen. Man har jobbat med ett antal växlar, dragit nya kablar, byggt skåp osv. Och under en inkoppling stängs tågtrafiken ner och flera man arbetar intensivt och i långa tidspass med att koppla in allt och efter inspektion av diverse kontrollanter osv. så släpps slutligen tågtrafiken på och allt flyter på som vanligt, förhoppningsvis. Dock är vi signalare dem som kommer först och går sist.. så det kan bli lite långt arbetspass, men va fan.. dubbelt betalt och så ska vi bo på hotell med flat-screen, trådlöst internet, samt gay-vänligt, vad nu det kan betyda. 
  Signalbolaget heter det lilla trevliga företaget jag jobbar på. Sju stycken är vi, två anställda och fem delägare. Dem jag jobbar med här i ljusdal är Martin (spindlen), Henrik (honken) och Tommy. Tommy var för övrigt han som anställde mig. Igår under lunchen hade vi en intressant konversation:

- Jadu Martin... vi har bestämt något från första maj som du inte vet om eller kan påverka.
- Okej ... :S
- Du har fått löneökning med 10 kr extra i timmen
- Jasså. Trevligt. Tack


helgen och fotosession

var dj på bahnhof lilla golvet i fredes. väldigt skoj o mycket folk på dansgolvet. Folk vr det oxå på förfesten hos Annika tidigare. Sen på lördagen var jag i kattarp, grillade osv...  En trevlig helg med nära o kära.
I fredes fotograferade jag oxå. Elelr nää det var på torsdagen tror jag.. minns inte hehe... Här är fyra av bildera, på modellen Emma.

image73

image74

image75

image76

Bilder från Ljusdal

image64

image65

image66

image67

image68

image69

image70

image71

image72

Dra åt helvete

Alla kändisar kan bara dra åt helvete. Allt är en enda bluff. Media Media Media... Ena dagen är kändisarna irriterade och rejält arga över skriverier och ryktesspridningar. Andra dagen däremot "pratar dem ut" i varenda tidning om "hur svårt dem har det" osv... Och vad döljer sig.. Jo mycket riktigt... en ny skiva, film eller turné som dem vill göra lite smyg-pr för. Säger bara en sak. Vill ni synas i rampljuset så får ni fanimej stå ut med lite negativ publicitet då och då. Det finns två bra ordspråk att minnas. "Syns du inte - Finns du inte" och min favorit, "All reklam är bra reklam".
  Nu kan det tyckas att jag haft en hård, tuff och irriterande dag vilket inte alls är fallet. ville bara ge min syn på massmedia och allt bluff som döljer sig bakom skriverier, skvallertidningar osv. Eller så skriver jag det omedvetet för att jag också vill synas i tidningarna. Och en sak är säker, Hade jag hamnat på löpet eller i hänt extra, så hade jag utan tvekan beställt 1000 ex och delat ut till alla jag känner. För vem vill inte synas ...